Todorović: Neće doći do Srbije

Izvor: B92, 27.Feb.2022, 14:17

Todorović: "Neće doći do Srbije"

Beograd -- Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da je mala mogućnost da bilo koji materijal od dejstava u Ukrajini dođe do nas.

U oblasti Crnog mora narednih dana stvoriće se visinski ciklon koji će dovesti do istočnog i severoistočnog strujanje vetra u sklopu koga će kružiti vlažan i hladan vazduh, pa tako vetar koji će preći preko Ukrajine, može da nam u Srbiju zajedno sa oblacima donese prašinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja nastaje od bombi i raketa u toj zemlji, navode pojedini meteorolozi, međutim, kako Todorović tvrdi, to ipak nije moguće. "Zemljište je vlažno, nema prašine da se podiže, a da je to moguće, dešavalo bi se i ranijih godina, kada je u pitanju i Černobilj", rekao je Todorović.

Kako kaže, zagađenje u Ukrajini je blizu tla, i ne diže se u visinu, da bi moglo da dođe do nas.

"Da bi se materijal preneo, mora da bude mnogo više, tako da sve ostaje na licu mesta", rekao je Todorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.