Timošenko pristala na lečenje u ukrajinskoj bolnici

Izvor: Kurir, 04.Maj.2012, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Timošenko pristala na lečenje u ukrajinskoj bolnici

Ona je do sada odbijala lečenje u Ukrajini, navodeći da nema poverenja u ukrajinski medicinski sistem

KIJEV - Nemački lekari, koji su u Ukrajini pregledali pritvorenu bivšu premijerku Juliju Timošenko, rekli su danas da je ona pristala da obolelu kičmu leči u lokalnoj bolnici. Doktor Karl Maks Ajnhopl rekao je da će lečenje od diskus hernije koje ima Timošenko, početi u utorak.

Ona je do sada odbijala lečenje u Ukrajini, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << navodeći da nema poverenja u ukrajinski medicinski sistem. Timošenko (51) štrajkuje glađu, u znak protesta zbog, kako navodi, maltretiranja u zatvoru gde izdržava sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog zloupotrebe službenog položaja dok je bila premijerka. Ona je osuđena zbog potpisivanja štetnog gasnog ugovora sa Rusijom, a u međuvremenu je protiv nje pokrenuto nekoliko krivičnih postupaka zbog utaje poreza i finansijskih malverzacija.

Bivša premijerka poriče optužbe, za koje kaže da su deo kampanje predsednika Viktora Janukoviča, njenog dugogodišnjeg protivnika koji ju je sa malom razlikom pobedio na predsedničkim izborima 2010. Janukovič tvrdi da nema veze sa njenim slučajem i da je istraga protiv nje pokrenuta u okviru borbe protiv korupcije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.