Timošenko: Zapad će nam vratiti Krim

Izvor: BKTV News, 08.Apr.2014, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Timošenko: Zapad će nam vratiti Krim

Prema rečima kandidata za predsednika Ukrajine i lidera partije “Batkivščina” Julije Timošenko, Krim je još uvek moguće vratiti Ukrajini, prenele su RIA Novosti.

“Krim je Ukrajinski i biće vraćen. Kako? Ubeđena sam da će biti vraćen zahvaljujući sistematskom snažnom pritisku čitavog zapadnog sveta na Putina”, rekla je Timošenkova u utorak za vreme sastanka sa studentima Nacionalnog pedagoškog fakulteta.
Timošenkova je dodala da, “ako takav >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pritisak ne odradi svoje, onda će to odraditi ekonomsko razbijanje Rusije”.
Komentarišući postupke onih koji se zalažu za federalizaciju zemlje, Timošenkova je rekla da su oni isti u svim gradovima.
“Potpuno je isti scenario. Od 250 ljudi u grupi, tri-četiri su pripadnici FSB (ruska služba bezbednosti) i nekoliko desetina njihovih potčinjenih… Oni se apsolutno ne oslanjaju na podršku običnih ljudi”, rekla je Julija Timošenko.
Po njenim rečima, stanje će se uskoro stabilizovati.
Na pitanje kakvi mogu da budu odnosi Ukrajine sa Rusijom i kako bi ih trebalo graditi, Timošenko je odgovorila: “Odnosi su vrlo jednostavni: vratite Krim i tada će biti i odnosa”.
Izvor: b92.net
Tweet
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.