Timošenko: Ne prihvatam gubitak Krima

Izvor: Vesti-online.com, 29.Mar.2014, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Timošenko: Ne prihvatam gubitak Krima

Gubitak Krima je nezamisliv za Ukrajinu, rekla je danas bivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko na kongresu njene partije Otadžbina.

Timošenkova u trci za predsednika Ukrajine

 

"Ne mogu da zamislim da je Krim već izgubljen za Ukrajinu i da to treba tako prihvatiti. Ja to nikada neću prihvatiti", rekla je Timošenko.

 

Ona je potvrdila da će učestvovati >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na izborima za predsednika koji će u Ukrajini biti održani 25. maja i da će učiniti sve da vrati poluostrvo u sastav Ukrajine, prenosi RIA Novosti.

 

Julija Timošenko je 2011. godine osuđena na sedam godina zatvora zbog zloupotrebe položaja prilikom potpisivanja gasnih sporazuma sa Rusijom. Ukrajinski parlament je 21. februara 2014. godine usvojio dokument kojim je odobreno njeno puštanje na slobodu.

 

Autonomna republika Krim održala je 16. marta referendum o odvajanju od Ukrajine i pripajanju Rusiji što je podržalo 96,7 odsto stanovnika ovog poluostrva. Dva dana kasnije Rusija i Krim su potpisali sporazum o pridruživanju republike Krim i grada Sevastopolja Rusiji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.