Teška turistička sezona u Crnoj Gori

Izvor: Akter, 03.Avg.2014, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teška turistička sezona u Crnoj Gori

Predsednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović procenjuje da je ova turistička sezona jedna od težih u Crnoj Gori i da će verovatno biti kao prošlogodišnja ili "malo lošija"

Za poslednje 24 godine nije propala nijedna sezona, pa neće ni ova, rekao je Radulović, kako prenosi "Blic Crna Gora".

Prema njegovim rečima, avgust će biti na prošlogodišnjem nivou, ali se očekuje da će septembar i oktobar biti jako dobri i mogu da poprave ukupan utisak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
"Pad je svuda u okruženju. Hrvatski hotelijeri i turoperatori već traže pomoć Vlade. Imamo situaciju s Rusijom i Ukrajinom, odigravalo se Svetsko prvenstvo u fudbalu, poplave u regionu, globalna kriza i vremenske neprilike. Imali smo kišu dva puta, jednom 20, a drugi put je trajala 25 dana. Kad se to sumira, može se reći da je ova turistička godina jedna od težih", rekao je Radulović.

Predsednik Odbora za turizam u Privrednoj komori Dragan Purko Ivančević smatra, u izjavi za "Blic", da će se problem ruskog tržišta nastaviti i iduće godine, ali i da ne sme dozvoliti da jedno tržište bude dominantno preko 50 odsto.

Turistička sezona je u prolazu, na nju ne može više da se utiče, kazao je Purko Ivančević dodajući da se u narednih 15 do 20 dana rešava naredna sezona, kao i da bi država i turistička preduzeća trebalo da urade sve kako bi se obezbedila šestomesečna sezona u 2015.

"Ako se sezona produži u oktobru, situacija će biti nešto bolja. Treba razmišljati o usmeravanju ponude na druga, zapadnoevropska tržišta i avio-konekciji sa njima", naglasio je on.

Ivančević je istakao da uporedo treba prilagoditi cene konkurentnosti i zahtevima tog tržišta. "Sve to mora biti urađeno u narednih 15 dana, inače ćemo izgubiti i iduću godinu i možemo tek govoriti o boljoj 2016. godinu“, poručio je on dodajući da da se konekcija prema zapadnim tržištima može obezbediti jedino preko nacionalne aviokompanije, jer turoperatori nisu spremni da rizikuju uspostavljanje čarter letova s Crnom Gorom s obzirom na mali broj kapaciteta na toj destinaciji.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Teška turistička sezona u Crnoj Gori

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Avg.2014, 14:07

Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović procjenjuje da je ova turistička sezona jedna od težih u Crnoj Gori i da će vjerovatno biti kao prošlogodišnja ili "malo lošija"...Za posljednje 24 godine nije propala nijedna sezona, pa neće ni ova, rekao je Radulović, a prenosi...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.