Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teorija tajne službe "smrdi do neba"

Nemački privatni detektiv Jozef Reš, žitelj Libeka, najavio je da će obećanu nagradu od 30 miliona dolara namenjenu svima koji imaju informacije o obaranju malezijskog putničkog aviona MH17 na nebu iznad istočne Ukrajine podići za još 17, na ukupno 47 miliona dolara.

Njegovi anonimni nalogodavci obezbedili su dodatni novac posebno namenjen licima koja imaju dokaze da zvanična državna istraga zapravo samo pokušava da sakrije pravu istinu o tragičnom događaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rekao je Reš za časopis "Kapital".

Sredinom septembra Jozef Reš je objavio milionsku nagradu za informacije koje će dovesti do otkrivanja istine o događaju. Od tada je dobio hiljade mejlova i stotine pisama sa dokumentima. "Verujem da mi se do sada javio svaki teoretičar zavere na planeti", navodi Reš, "ali ima i dosta onih kojima poklanjamo pažnju. Istraga je trenutno u fazi razgovora u četiri oka sa ljudima koji imaju informacije. Potrebne su nedelje dok ne dođe do direktnog susreta."

Ovaj istražitelj javno je izrazio nepoverenje u izveštaj nemačke obaveštajne službe BND, po kome su oni dobili satelitske snimke iz Amerike koji bez sumnje dokazuju da su proruski separatisti raketom zemlja-vazduh oborili avion. Ovu teoriju je nazvao besmislicom, a za nedeljnik "Štern" naveo da ima i dokaze da "teorija BND-a - smrdi".

- To je potpuno uvrnuta priča. Odmah se postavljaju dva logična pitanja: Prvo je zašto ove slike SAD nisu poslale holandskoj komisiji. Drugo je da zamislite situaciju da šef BND dobije strogo poverljive informacije od Amerikanaca i šta on uradi sa njima? Pokaže ih nemačkim političarima, iako se zna da sa tih sastanaka svaka informacija procuri u javnost. Potpuna besmislica, čudi se Reš.

Šef nezavisne međunarodne istražne grupe koju je osnovala Holandija potvrdio je da nikakvih satelitskih snimaka sa dokazima o krivici separtista nema, te da shodno tome nijedan scenario još ne može da bude isključen.

- Tražimo drugog Edvarda Snoudena - kaže Reš.

- Na kraju krajeva, radi se o ubistvu 298 nevinih ljudi i ako neka država pokušava da sakrije činjenice o tome, neko mora da shvati da je neophodno da se te činjenice objave - zaključuje ovaj detektiv.

- Utvrdili smo da nam je poslato nekoliko jako dobro urađenih falsifikata. U njima se "nedvosmisleno dokazuje" da su odgovorni čas Rusi, čas Ukrajina. Postoji, dakle, nečiji interes da nam se laži prodaju kao istina - kaže Reš.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.