Tatari nišane lepu tužiteljku

Izvor: Vesti-online.com, 20.Apr.2016, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tatari nišane lepu tužiteljku

Na adresu glavne tužiteljke Krima Natalije Poklonske u Sevastopolju stigle su pretnje smrću. Jedan od lidera ekstremističke organizacije Medžlis krimsko-tatarskog naroda Lenur Islamov zapretio je iz Ukrajine Nataliji Poklonskoj, koja je osim po lepoti poznata po tome što se stavila na stranu krimskog naroda u vreme otcepljenja od Ukrajine.

Poručio joj je da će završiti kao Sadam Husein ili Muamer Gadafi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nakon što je obelodanjeno da se poklonska sprema da pokrene krivični postupak protiv bataljona samoubica Asker i dobrovoljačkog bataljona Noman Čelebidžihan.

- Neka ona traži sklonište i razmišlja gde će se sakriti kad dođemo. Neka svaki dan gleda snimke sa Sadamom Huseinom, i šta je bilo sa Gadafijem. To će se desiti sa diktatorom (Vladimirom Putinom) i sa njom lično - zapretio je Islamov, inače jedan od organizatora prehrambene i energetske blokade Krima.

Naime, krimski Tatari uz blagoslov režima u Kijevu formiraju vojne formacije u Ukrajini, na granici sa Krimom. Bivši poslanik iz Hersonske oblasti Aleksej Žuravko, upozorava već mesecima da su među njima i pripadnici turske terorističke organizacije Sivi vukovi, koji su postali poznati po neuspelom atentatu na papu Jovana Pavla Drugog 1981, a sada se bore protiv regularne vojske u Siriji.

Žuravko je predočio i nekoliko video snimaka na kojima pripadnici tatarskog bataljona govore njemu nepoznatim jezikom. Takođe, na društvenim mrežama ima fotografija na kojima su sa obeležjima Islamske države, a stanovništvo Hersonske oblasti trpi upade u kuće, stalne pljačke i prebijanja.

Lenur Islamov zapretio je da će na Krim ući tatarska formacija od 560 ljudi. Taj bataljon ima i podršku Ankare. Islamov je ranije obelodanio da je tursko Ministarstvo odbrane već pružilo pomoć bataljonu u vidu kompleta maskirnih uniformi i čizama. Kasnije se saznalo i za tajne račune na koje su Turci prebacili oko tri miliona dolara Islamovu i njegovim saborcima Mustafi Džemilevu i Refitu Čubarovu.

Ranije je obelodanjeno da će na granici sa Krimom u Hersonskoj oblasti biti smešten Asker - bataljon samoubica, radi navodnog jačanja odbrane ukrajinske granice. Nadomak Hersona nalazi se nekoliko pretežno tatarskih opština.

* "Krimsko-tatarski parlament treba da se proglasi ekstremističkim"

* "Blokada Krima za njegov povratak u sastav Ukrajine"

* Predstavljen plan kako ukrajinska vojska zauzima Krim!

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.