Talas MINIRANJA zahvatio Ukrajinu: Nađen SUMNJIVI KOFER u blizini metroa, na meti pijaca i tržni centar (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2020, 15:27

Talas "MINIRANJA" zahvatio Ukrajinu: Nađen SUMNJIVI KOFER u blizini metroa, na meti pijaca i tržni centar (VIDEO)

Vide se trenuci eksplozije na nekim snimcima

Ukrajinska policija demontirala je dve improvizovane eksplozivne naprave kod pijace "Minski" i sumnjivi paket kod metro stanice "Minska" u Kijevu, saopštio je gradonačelnik ukrajinske prestonice Vitalij Kličko. Policija je takođe primila dojave o postavljenim eksplozivima u Apelacionom sudu i tržnom centru.

Na pojedinim snimcima se vidi trenutak eksplozije, a ljudi stoje izvan evakuisanog područja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Neposredno pre eksplozije pronađen sumnjiv kofer blizu stanice.

Za sada nema indikacija da je bilo ko povređen u incidentu.

- Demineri su upravo deaktivirali dve improvizovane eksplozivne naprave na pijaci "Minski". Oko 12 časova primili smo anonimnu dojavu o postavljenom eksplozivu kod dva kioska. Policija je proverila tu informaciju i pronašli su opasne predmete. Eksplozivi su deaktivirani - rekao je Kličko.

Kako navodi pres-služba policije Kijeva, demineri su neutralizovali i sumnjivi paket, pronađen pored jednog kioska koji se nalazi pored stanice metro "Minska" u Kijevu.

- Danas je policija dobila dojavu da je ispred metro stanice "Minska" postavljen eksploziv. Na naznačenu adresu hitno je upućena operativno-istražna grupa Uprave policije, patrolna policija, demineri i kinolozi sa službenim psima - navodi se u saopštenju.

Prema saopštenju policije, tokom pretresa teritorije stručnjaci su pronašli sumnjivi paket pred jednog kioska.

- Zbog bezbednosti, na licu mesta su ga onesposobili. Ostaci su poslati na ispitivanje. Na licu mesta se nalazi policija koja proverava okolnu teritoriju - precizirano je iz policije.

Pored toga, Državna služba Ukrajine za vanredne situacije saopštila je da su dobili dojavu da je "miniran" i Apelacioni sud u Kijevu. Na lice mesta su izašli demineri.

Stigla je dojava i o "miniranju" tržnog centra "Ošn plaza". U toku je evakuacija.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.