TRAGIČNO! Ovo je porodica iz Švedske koja je poginula u padu aviona u Iranu! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jan.2020, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGIČNO! Ovo je porodica iz Švedske koja je poginula u padu aviona u Iranu! (FOTO)

Ukrajinski avion se zapalio po poletanju sa Teheranskog aerodroma

Rahel (37) i Mikael (40) Lindberg iz Švedske poginuli su sa sinovima Erikom (9) i Emilom (7) u padu ukrajinskog aviona jutros u Iranu. Njihova deca su među 15 nastradalih maloletnika.

, srušio se, a svih 176 putnika i članova posade je poginulo. I dalje se spekuliše da li se radi o nesreći ili raketiranju aviona.

Da podsetimo, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << među žrtvama je bilo petnaestero dece. Nastradalo je 82 Iranca, 63 Kanađana, 11 Ukrajinaca, 10 Šveđana, četvoro Avganistanaca, tri Nemca i tri Britanca.

Ukrajinska ambasada u Iranu ranije je saopštila da je uzrok pada letelice problem sa motorom aviona, a ne raketni napad ili terorizam. Međutim, sada je skinula to saopštenje i rekla da "komisija razjašnjava uzroke", kao i da prethodne izjave nisu zvanične.

Ukrajinski avion srušio se nedugo nakon što je Iran ispalio više od 20 balističkih projektila na dve vojne baze u Iraku u kojima se nalaze američki vojnici. Avion, koji je poleteo za Kijev, nije proglasio uzbunu. Iranska državna televizija je objavila da su u avionu bila 32 stranca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

RUSIJA O PADU UKRAJINSKOG AVIONA: Neosnovane optužbe, Zapad preuranjeno okrivljuje Iran! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Kurir, 10.Jan.2020, 11:27

Rusija smatra da su navodi da je Iran oborio ukrajinski putnički avion neosnovani i optužuje Zapad da preuranjeno okrivljuje Teheran za avionsku nesreću, u kojoj je u sredu poginulo svih 176 putnika i članova posade.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.