Izvor: Blic, 21.Maj.2023, 00:00

"TO NIJE TAČNO" Ukrajina demantovala da su Rusi preuzeli kontrolu nad Bahmutom

Vođa ruske privatne paravojne organizacije "Vagner", Jevgenij Prigožin, danas je objavio da je nad ukrajinskim gradom Bahmutom postignuta potpuna kontrola. Bahmut je inače poprište najdugotrajnijih i najžešćih borbi u ratu u Ukrajini, prenosi Rojters. Prigožin je ove tvrdnje izneo u videu u kojem se pojavio u uniformi ispred boraca koji drže ruske zastave i obeležja Vagnera. Ukrajinska vojska demantovala je danas da je ruska privatna paravojna organizacija "Vagner" preuzela potpunu kontrolu nad Bahmutom i saopštila da njene trupe tamo nastavljaju borbu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Prigožin: Tokom zauzimanja Bahmuta praktično niko iz vojske nam nije pomogao

Izvor: Blic, 21.Maj.2023

Osnivač ruske privatne paravojne organizacije "Vagner" Jevgenij Prigožin umanjio je danas ulogu regularne ruske vojske u zauzimanju Bahmuta.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.