T-90 u pravoj borbi: Uništava ukrajinska uporišta VIDEO

Izvor: B92, 30.Maj.2023, 20:25

T-90 u pravoj borbi: Uništava ukrajinska uporišta VIDEO

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je video snimak tenka T-90 u realnim borbenim okolnostima.

Pretpostavlja se da je video nastao u prva tri meseca od početka ove godine jer se još uvek vidi sneg na bojnom polju.

Video je snimljen iz ugla vozača. Tenk prelazi u vatrenu poziciju. Najverovatnije je pozicija unapred izabrana. Životna sredina je važna jer posada T-90M bira da se pozicionira skrivena među žbunjem i drvećem, piše bulgarianmilitary.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snimku se vidi da tenk počinje da puca i vidi se uništenje ukrajinske pozicije negde ispred u daljini. Pucnjevi tenka su iznad linije drveća, što znači da je meta verovatno udaljena najmanje kilometar. Dronovi su snimili pogotke na ukrajinske mete.

Vreme je hladno. To se vidi po odeći posade T-90M. Unutra je operater ukratko demonstrirao sistem automatskog punjenja topa. Nakon što je misija obavljena, tenk se okreće i vraća se odakle je došao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.