T-90 je izvučen iz vode: Sada puca na Ruse VIDEO

Izvor: B92, 09.Jul.2023, 09:14

T-90 je izvučen iz vode: Sada puca na Ruse VIDEO

Ukrajinske odbrambene kompanije su uspešno revitalizovale zarobljeni ruski borbeni tenk T-90, nekada napušten i potopljen u vodu.

Sada Ukrajina počinje da koristi ovo moderno čudo ruske vojne tehnologije, uprkos tome što pre toga nije imala pristup ovim tenkovima.

Značaj ovoga naglašava činjenica da su ruski osvajači već pretrpeli gubitak najmanje 65 tenkova serije T-90, uključujući i ovaj čije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvlačenje nije bio lak zadatak.

Moderni T-90 su ruski vojnici ostavili u vodi gde je tenk ostao "zaglavljen".

U pokušaju da spasu svoje živote, posada je ostavila svoju mašinu. Međutim, ukrajinske snage su uspele da izvuku tenk u složenoj operaciji kada su to okolnosti dozvoljavale.

U operaciji spasavanja učestvovala su dva guseničarska oklopna vozila, vozilo za spasavanje i tenk. Uprkos izazovima, trud je vredeo jer je T-90 jedan od najnaprednijih tenkova u Rusiji, drugi posle T-14 Armata, o kojem se za sada samo govori ali koji se u sukobi nije koristio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.