Švedska poslanica naci orijentacije se bori za Ukrajince VIDEO

Izvor: B92, 28.Apr.2023, 10:17

Švedska poslanica "naci orijentacije" se bori za Ukrajince VIDEO

Bivša poslanica u švedskom parlamentu Karolin Nordengrip prešla je u redove regularne ukrajinske vojske.

Karolin Nordengrip, koja je između 2018. i 2022. bila poslanica u parlamentu te zemlje ispred Švedskih demokrata, prema pisanju BBC-ja desničarske stranke sa nacističkim korenima, sada je prva žena strankinja koja je primljena u regularan sastav Ukrajinskih oružanih snaga.

"Za mene je sve počelo u Riksdagu (Švedskom parlamentu), na sastanku, bukvalno drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dana nakon početka rata punih razmera. Ukrajinski ambasador je bio u Švedskoj i pričao nam je o situaciji u Ukrajini. I sećam se trenutka kada sam spustila oči, pogledala svoje skupo odelo i pomislila: "Šta ja radim ovde? Ja sam žena-vojnik!" i bukvalno nedelju dana kasnije, već sam bio u Ukrajini“, rekla je Nordengrip u intervjuu za Radio Svoboda.

Trebalo joj je nekoliko meseci da položi sve ispite i nađe se u redovima ukrajinske vojske. Bivša švedska poslanica već radi kao instruktor za regrute u 47. zasebnoj mehanizovanoj brigadi "Magura".

Na svojoj Instagram stranici Nordengrip poziva sve da pomognu Ukrajini.

"Razmislite da li postoji nešto čak i malo što možete učiniti za Ukrajinu i molim vas pomozite", napisala je Nordengrip.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.