Sve više zemalja poziva državljane da napuste Ukrajinu; Obustavljaju letove FOTO

Izvor: B92, 12.Feb.2022, 16:41

Sve više zemalja poziva državljane da napuste Ukrajinu; Obustavljaju letove FOTO

Holandija, Saudijska Arabija i Albanija pridružile su se danas zemljama koje su pozvale svoje državljane da napuste Ukrajinu zbog bezbednosne situacije.

Holandski ministar spoljnih poslova Vopke Hoekstra pozvao je holandske državljane da što pre napuste Ukrajinu zbog tamošnje bezbednosne situacije i izdao obaveštenje u kome se savetuje da se ne putuje u tu zemlju, preneo je Rojters.

Ambasada Saudijske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Arabije u Kijevu pozvala je svoje građane da brzo stupe u kontakt kako bi im olakšali odlazak iz zemlje, javila je državna televizija.

I albansko Ministarstvo Evrope i spoljnih poslova pomno prati dešavanja u blizini ukrajinske granice.

S obzirom na verodostojan rizik od eskalacije situacije, MIP Albanije savetuje svoje građane da ne putuju u Ukrajinu.

Albansko ministarstvo takođe je pozvalo albanske državljane da što pre napuste Ukrajinu.

Italija je pozvala neesencijalno osoblje iz ambasade u Kijevu da se vrati u zemlju, dok će njeno diplomatsko predstavništvo u prestonici Ukrajine nastaviti da radi, prenele su RIA Novosti.

Nemačka, Belgija, Litvanija, Estonija, Australija, Novi Zeland, Kuvajt, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kanada, SAD, Velika Britanija i Japan već su pozivali svoje državljane da što pre napuste Ukrajinu.

Holandska avio-kompanija KLM, koja je deo grupe Er Frans-KLM, odmah će prestati da leti za Ukrajinu zbog eskalacije tenzija sa Rusijom, javila je danas novinska agencija ANP.

Saopštenje je usledilo nekoliko sati nakon što je Vlada Holandije pozvala holandske državljane da što pre napuste Ukrajinu zbog bezbednosne situacije, preneo je Rojters.

Holandija se pridružila brojnim vladama koje su pozvale svoje državljane da napuste Ukrajinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.