Sve teorije zavere rušenja malezijskog aviona

Izvor: Večernje novosti, 20.Jul.2014, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve teorije zavere rušenja malezijskog aviona

RUŠENjE malezijskog aviona nad Ukrajinom juče je bila tema oko koje su se sporili Istok i Zapad, ali su se javili i brojni teoretičari zavere sa svojim tvrdnjama. Meta mnogobrojnih komentara širom sveta bila je priča prema kojoj je lansiranje rakete iznad istoka Ukrajine za cilj imalo avion ruskog predsednika Vladimira Putina. Naime, kako je pre tri dana javila "Raša tudej" na engleskom jeziku predsednički avion Vladimira >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Putina prošao je istom rutom samo 40 minuta ranije. Interesantno je da Moskva nije demantovala tvrdnje o maršruti predsedničke letelice. Najviše se juče ipak diskutovalo o inforamaciji da je na ovom letu bilo čak 108 vodećih svetskih stručnjaka i aktivista na polju borbe protiv virusa HIV, među kojima je i Jop Lang, jedan od najvećih svetskih autoriteta u borbi protiv ove bolesti. Holandski premijer je potvrdio da se neće mirovati dok se krivci ne privedu pravdi, dodajući da je Lang predvodio istraživanje virusa HIV 30 godina, tražeći da lek za ovu bolest bude dostupan svima. UNAIDS je takođe izdala saopštenje u kome strahuje da su neki od najkvalitetnijih akademika, zdravstvenih radnika i aktivista, koji rade na leku protivd SIDE, mrtvi. Informacije o broju poginulih stručnjaka za sidu ipak su ubrzo korigovane. Predsednik međunarodnog društva za HIV Fransoaz Bar-Sinusi izjavila je da je malezijskom avionu koji se srušio u Ukrajini, bilo šest, a ne 100 kolega koji su putovali na 20. međunarodnu konferenciju o sidi u Melburnu, koja treba da počne u nedelju. "Broj koji smo potvrdili preko naših kontakata sa vlastima u Australiji, Maleziji i Holandiji je šest osoba. Možda će biti nešto veći, ali ne kao cifra koja je ranije najavljena", rekla je Fransoaz Bar-Sinusi, preneo je AFP. Za mnoge je ovo bio dokaz da je u pitanju zavera faramaceutskih komapnija čiji je cilj da se spreči promocija jeftinog leka protiv HIV infekcije. Tviteraši i drugi na društvenim mrežama juče su za rušenje aviona okrivili iluminate zbog njihove mistične vezanosti za broj 7. Dokaz su bile brojne veze srušenog aviona sa ovom cifrom. Naime, let "Malezija erlajns" nosio je oznaku MH17, u pitanju je bio i boing 777, koji je prvi put poleteo 17. jula 1997. tačno 17 godina pre obaranja. Cilj iluminata je navodno da izazovu novi svetski rat Mnogi komentatori veruju da se radi o tajnoj operaciji Izraela koji je hteo da skrene pažnju sveta sa ofanzive u Gazi.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Razne teorije zavere u vezi sa rušenjem malezijskog aviona

Izvor: Radio 021, 20.Jul.2014

Rušenje malezijskog aviona nad Ukrajinom juče je bila tema oko koje su se sporili Istok i Zapad, ali su se javili i brojni teoretičari zavere sa svojim tvrdnjama.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.