Sve ruske aviokompanije zabranjene u Ukrajini od 25. listopada

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Okt.2015, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve ruske aviokompanije zabranjene u Ukrajini od 25. listopada

KIJEV - Sve ruske zrakoplovne tvrtke zabranjene su u Ukrajini od kraja listopada, priopćile su u ponedjeljak ukrajinske vlasti, proširivši popis zabranjenih ruskih avioprijevoznika, kao odgovor na sličnu odluku Moskve prema ukrajinskim kompanijama.

Ta mjera kojom su dosad bile obuhvaćene četiri ruske kompanije s redovitim izravnim letovima u Ukrajinu (Aeroflot, Transaero, Sibir i Rossia) a stupa na snagu >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << 25. listopada, proširuje se na još dvije, UTair i Saratov Airlines, rekla je za AFP čelnica za ukrajinski zračni promet Natalija Terlecka.

"Ta zabrana vrijedi samo za slijetanje zrakoplova u ukrajinskim gradovima. Oni i dalje mogu letjeti ukrajinskim zračnim prostorom", dodala je.

Rusko ministarstvo prometa potvrdilo je u ponedjeljak da je zaprimilo obavijest ukrajinske agencije za zračni promet u tom smislu.

Kijev je u rujnu uveo kaznene mjere protiv ruskih pojedinaca i skupina u okviru sankcija Rusiji koja je 2014. pripojila ukrajinski poluotok Krim i koju optužuju da naoružava pobunjenike na istoku Ukrajine i onamo šalje svoje snage.

Kijev je četiri ruske zrakoplovne kompanije uvrstio na taj popis zbog njihovih letova na Krim nakon aneksije.

Moskva je četiri dana poslije uzvratila zatvaranjem svog zračnog prostora za ukrajinske kompanije od 25. listopada.

Kada te odluke stupe na snagu putnici će između tih dviju zemalja moći putovati samo autom, vlakom ili neizravnim letovima sa slijetanjem u trećim zemljama.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.