Švajcarski ministar privrede otkazao posetu Rusiji

Izvor: Akter, 25.Avg.2014, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarski ministar privrede otkazao posetu Rusiji

Švajcarski ministar privrede Džon Šnajder-Aman otkazao je posetu Rusiji zbog situacije u Ukrajini, izjavio je danas njegov portparol

Poseta je bila planirana za oktobar, kada je trebalo da budu obnovljeni razgovori o sporazumu o slobodnoj trgovini između Carinske unije Rusije, Kazahstana i Belorusije i Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu, čije su članice Švajcarska, Lihtenštajn, Island i Norveška, preneo je Itar-Tas.

Te pregovore je u martu suspendovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << vlada u Bernu, nakon što je Rusija pripojila ukrajinsko poluostrvo Krim.

Kako navodi ruska agencija, još jedan razlog za otkazivanje posete Šanjder-Amana Moskvi je to što je više desetina uticajnih poslovnih ljudi iz te zemlje, koji je trebalo da doputuju zajedno sa ministrom, počelo da se predomišlja u vezi puta.

Portparol je naveo da će poseta Šnajder-Amana Rusiji biti realizovana sledeće godine.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Švajcarski ministar privrede otkazao posetu Rusiji

Izvor: Blic, 26.Avg.2014, 01:42

Švajcarski ministar privrede Džon Šnajder-Aman otkazao je posetu Rusiji zbog situacije u Ukrajini, izjavio je juče njegov portparol...Poseta je bila planirana za oktobar, kada je trebalo da budu obnovljeni razgovori o sporazumu o slobodnoj trgovini između Carinske unije Rusije, Kazahstana i Belorusije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.