Sukobljavanje vojske sa narodom je nemoguće

Izvor: Akter, 04.Avg.2014, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobljavanje vojske sa narodom je nemoguće

Prebeg 438 ukrajinskih vojnika u Rusiju tokom noći znači da je naredba ukrajinske vlade da se (vojnici) sukobljavaju se sopstvenim narodom nemoguća, izajvio je danas ruskoj novinsjkoj agenciji Itar Tas s ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov

On je rekao da je Rusija u više navrata pomagala ukrajinskim snagama, koje su tražili pomoć i prijem ranjenih vojnika.

"Mi smo pomagali, nudeći lekarsku pomoć i (svima njima) mogućnost da se vrate, ne zadržavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << ih na silu", rekao je Lavrov.

"Istine radi, oni koji su želeli da se vrate u Ukrajinu optuženi su za dezerterstvo i izvedeni su pred vojni sud", dodao je ruski šef diplomatije.

Lavrov je rekao da očekuje od ukrajinskih valsti da "pokažu humanost na duže staze i shvate da je apslolutno neprihvatljiva situacija u kojoj bi Ukrajinci vodili rat jedni protiv drugih, dok one koji to odbijaju smatraju izdajnicima".

Više od 400 ukrajinskih vojnika prebeglo je tokom noći u Rusiju i zatražilo azil od ruskih vlasti, izjavio je ranije danas portparol Pogranične službe Rostovske oblasti Vasilij Malajev.

Malajev je naveo da je tokom protekle noći 438 vojnika ukrajinske vojske prešlo granicu sa Rusijom i od policajaca na granici zatražilo azil, prenela je agencija Itar-Tas.

Ruska pogranična služba je donela odluku o otvaranju humanitarnog koridora za ulazak tražilaca azila u Rusiju, rekao je Malajev, dodavši da je među 438 prebeglih vojnika i 164 graničara.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Lavrov: Naredba o sukobljavanju vojske sa narodom je nemoguća

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Avg.2014

MOSKVA - Prebjeg 438 ukrajinskih vojnika u Rusiju tokom noći znači da je naredba ukrajinske vlade da se (vojnici) sukobljavaju se sopstvenim narodom nemoguća, izajvio je danas ruskoj novinsjkoj agenciji Itar Tas s ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov...On je rekao da je Rusija u više navrata...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.