Sukobi u centru Kijeva

Izvor: Vostok.rs, 04.Jul.2012, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi u centru Kijeva

04.07.2012. -

U centru Kijeva je došlo do sukoba između policije i protivnika zakona o davanju ruskom jeziku status regionalnog jezika. U centru Kijeva se okupilo oko 500 ljudi, koji su planirali da ostanu do ujutru ispred Ukrajinskog doma, gde će predsednik Viktor Janukovič održati konferenciju za štampu. Međutim, specijalne snage ukrajinske policije su pokušale da rasteraju okupljene.

Sukob se nastavio, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << prelazeći u pojedinačne tuče. Policija je upotrebila suzavac. Među demonstrantima su se nalazili i poslanici skupštine iz stranke "BЮT-Batьkivщina." Prema rečima predstavnika pavosuđa, upravo su oni izazvali sukob.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.