Strategija za povratak Krima spremna

Izvor: B92, 05.Jun.2015, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Strategija za povratak Krima spremna"

Strategija za povratak Krima je spremna i uskoro će taj dokument biti predstavljen javnosti, izjavio je predsednik Ukrajine Petro Porošenko.

"Strategija je danas u potpunosti završena u Savetu nacionalne odbrane i bezbednosti i biće predstavljena uskoro. Krim ostaje naš prioritet“, rekao je Porošenko na konferenciji za novinare na pitanje "kada će biti predstavljena Strategija za oslobođenje Krima od ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okupacije", javljaju ukrajinski mediji.

Ukrajinski predsednik je dodao da je neophodno na viši nivo podići i ukladiti delovanje ukrajinskih vlasti po pitanju povratka Krima.

"Nije toliko reč o koordinisanim dejstvima ukrajinske vlasti. Ponoviću još jednom, to je stav solidarnosti međunarodne zajednice prema Krimu", naglasio je Porošenko podsetivši da Zapad osuđuje rusku aneksiju Krima.

Podsetimo, Porošenko povratak Krima smatra najvažnijim zadatkom države i Ukrajina će, kako navodi, uraditi sve kako bi povratila kontrolu nad poluostrvom koje je nakon referenduma u martu 2014. pripojeno Ruskoj Federaciji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porošenko najavio strategiju za povratak Krima

Izvor: Blic, 05.Jun.2015

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio je danas u Kijevu da će u najskorije vreme biti predstavljena strategija za povratak Krima, prenosi danas UNIAN.net..."Mogu da kažem da se strategija privodi kraju kao celovit dokumet u Savetu za nacionalnu bezbednost i odbranu i da će biti predstavljena...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.