Stiže dodatna pomoć; Potpisan sporazum VIDEO

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 22:59

Stiže dodatna pomoć; Potpisan sporazum VIDEO

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i francuski kolega Emanuel Makron potpisali su u Jelisejskoj palati francusko-ukrajinski sporazum o bezbednosti.

Ovim sporazumom Francuska je najavila "do tri milijarde evra" dodatne vojne pomoći Ukrajini tokom 2024. godine, prenosi pariski dnevnik Figaro.

Na konferenciji za novinare sa Zelenskim, Makron je ukazao da je Rusija "izgubila svoje mesto i kredibilitet na međunarodnoj sceni''.

Prema rečima francuskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika, postoji jedna strana koja je napadnuta i to je Ukrajina i jedan agresor, a to je Rusija koja, kako se izrazio Makron, "metodično destabilizuje svet".

"Moćna podrška", kratko je prokomentarisao predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski nakon potpisivanja sporazuma u Jelisejskoj palati.

Ukrajinski lider je ranije danas potpisao sličan bilateralni sporazum o dugoročnim bezbednosnim obavezama sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

"Istorijski korak. Nemačka će nastaviti da podržava Ukrajinu protiv ruskog agresorskog rata", objavio je kancelar Šolc na društvenoj mreži X nakon potpisivanja sporazuma sa Zelenskim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pariz: Makron i Zelenski potpisali sporazum o dugoročnoj vojnoj i civilnoj pomoći Ukrajini

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Feb.2024

Francuski predsednik Emanuel Makron i njegov ukrajinski kolega Volodimr Zelenski potpisali su u petak uveče u Parizu bilateralni bezbednosni sporazum, koji treba da garantuje dugoročnu civilnu i vojnu pomoć Ukrajini u toku rata s Rusijom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.