Izvor: Piplmetar.rs, 25.Jan.2023, 16:30

Stigla je prva reakcija Zelenskog na nemačku odluku o tenkovima

Stigla je prva reakcija ukrajinskog predsednika Volodomira Zelenskog na odluku Nemačke da pošalje tenkove Leopard 2 u Ukrajinu. Zelenski je na društvenim mrežama napisao da je „iskreno zahvalan“ nemačkom kancelaru Olafu Šolcu.
„Nemački borbeni tenkovi, proširenje odbrambene podrške i misija obuke, zeleno svetlo za partnere za slanje sličnog naoružanja. Upravo sam čuo za ove važne odluke u telefonskom razgovoru sa nemačkim kancelarom Šolcom. Iskreno sam mu zahvalan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << kao i svi naši prijatelji u Nemačkoj“, najavio je Zelenski, prenosi Indeks.
German fundamental battle tanks, extra broadening of protection support & practising missions, inexperienced light for partners to assemble the same weapons. Just correct heard about these most foremost & timely selections in a call with @OlafScholz. Sincerely grateful to the Chancellor and all our friends in 🇩🇪.
— Volodimir Zelensьkiй (@ZelenskyyUa) January 25, 2023


Opširnije
Izvor: Danas.rs

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Zelenski: "Da budem iskren" VIDEO

Izvor: B92, 25.Jan.2023

Ukrajinski predsednik je saznao za odluku Nemačke da pošalje tenkove Leopard 2 u Ukrajinu tokom intervjua za britanski Skaj njuz...On je izrazio zahvalnost zbog poslatih tenkova..."Veoma sam srećan. Želim da se zahvalim Nemačkoj, Britaniji i SAD na ovoj odluci", rekao je Zelenski kada je saradnik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.