Stigao je: Iznenada

Izvor: B92, 15.Jul.2023, 16:43

Stigao je: Iznenada

Južnokorejski predsednik Jun Suk Jeol doputovao je u iznenadnu posetu Ukrajini gde će se sastati sa predsednikom Vladimirom Zelenskim, saopštio je Junov kabinet

Iznenadno putovanje južnokorejskog predsednika usledilo je nakon što je Jun prisustvovao samitu NATO-a u Litvaniji, a potom posetio i Poljsku ranije ove nedelje, gde je izrazio solidarnost sa zvaničnim Kijevom i predlagao kako da se Ukrajina podrži u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sukobu sa Rusijom, prenosi Rojters.

Jun je posetio Buču u blizini Kijeva, gde su prema tvrdnjama Ukrajinaca ruske snage počinile masovne zločine, a potom i Irpin, stambenu oblast koja je bila raketirana, navodi se u tekstu.

Iako se Južna Koreja protivila isporukama oružja Ukrajini i zalagala se za pružanje humanitarne i finansijske pomoći iz opreza zbog ruskog uticaja na Severnu Koreju, Jun je, posle zahteva Kijeva i nakon novog pritiska glavnih međunarodnih saveznika, ove nedelje potvrdio da je njegova administracija spremna da pošalje Ukrajini opremu za deminiranje i sanitetska vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.