Stejt department pozdravlja stav Srbije prema Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2022, 00:43

Stejt department pozdravlja stav Srbije prema Ukrajini

Stejt department je pozdravio poziv Srbije da se kriza između Ukrajine i Rusije reši diplomatski, preneo je Glas Amerike.

"Pozdravljamo poziv Srbije za diplomatsko rešenje i kao što je predsednik Bajden rekao - Rusija treba da odabere diplomatiju kako bi izbegla rat između zemalja koje su toliko istorijski i kulturološki bliske. SAD i NATO, kao i partneri, ulažu mnogo truda da nađu diplomatsko rešenje i ostaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << otvoreni za konstruktivnu i ozbiljnu diplomatiju", rečeno je u Stejt departmentu.

Navodi se i da se ne mogu jednako tretirati Ukrajina i Rusija s obzirom da je Rusija agresor prema Ukrajini.

Stejt department je podsetio i na poruku predsednika SAD Džoa Bajdena građanima Rusije, a u kojoj se navodi: "Vi niste naši neprijatelji. Ne verujem da želite krvav, destruktivan rat protiv Ukrajine, zemlje i naroda sa kojim delite duboke porodične, istorijske i kulturološke veze".

Tenzije u vezi s Ukrajinom i dalje traju. Rusija je u utorak saopštila da počinje povlačenje određenih vojnih jedinica u baze, jer je završen deo vojnih vežbi. Zapadne zemlje i NATO su saopštile da za to nema dokaza na terenu i da Rusija sprema izgovor za napad na Ukrajinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.