Starješina Kijevsko-pečerske lavre u kućnom pritvoru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Apr.2023, 15:12

Starješina Kijevsko-pečerske lavre u kućnom pritvoru

Ukrajinsko pravosuđe odlučilo je u subotu da u kućni pritvor na 60 dana stavi mitropolita Pavla, starješinu manastira Kijevsko-pečerske lavre čiji su monasi optuženi za veze sa Moskvom, i kojima je naloženo protjerivanje iz crkve. "Istražni sudija je odlučio da osumnjičenom primijeni preventivnu mjeru u kućnog pritvora od 60 dana, do 30. maja, u sklopu preliminarne istrage", saopštio je sud u Kijevu koji je nadležan za taj slučaj. Mitropolit će zbog toga morati da "nosi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Sprema se kućni pritvor za starešinu Kijevsko-pečerske lavre u Ukrajini

Izvor: Danas, 01.Apr.2023

Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) obavestila je danas jednog od tamošnjih najvažnijih pravoslavnih sveštenika da je osumnjičen za opravdavanje ruske agresije tokom velikog spora oko jednog poznatog manastira, a preti mu i kućni pritvor.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.