Šta znaju Ukrajinci šta je leopard; Tokom vežbe razneli kupolu FOTO

Izvor: B92, 18.Apr.2023, 17:53

Šta znaju Ukrajinci šta je "leopard"; Tokom vežbe razneli kupolu FOTO

Pojavile su se slike "prvog oštećenog" tenka sa Zapada kojim su upravljali Ukrajinci.

Zanimljivo je da nemački tenk "leopard" nije izgubio bitku na frontu već je izgubio bitku sa ukrajinskom posadom na poligonu negde u Evropi, najverovatnije u Poljskoj.

Nije poznato kako je ukrajinska posada uspela da odvoji kupolu, zajedno sa glavnim topom i sekundarnim naoružanjem, plus sve upravljačke sisteme od šasije tenka.

Fotografije nisu toliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šokantne jer su, u principu, mogući slični incidenti. Ali retko se može videti kupola odvojena od šasije tenka koji nije video borbu.

Posada tenka je u redu. Međutim, kako se ovaj incident dogodio, može samo da se pretpostavi. Da li je tenk velikom brzinom "preleteo" visoko utvrđenje, ili je top, dok je bio ispod 90 stepeni, udario u prepreku – sve je u domenu nagađanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.