Šta će se desiti sa Rusima u Ukrajini, ako bude rata?

Izvor: Vesti-online.com, 13.Maj.2015, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta će se desiti sa Rusima u Ukrajini, ako bude rata?

Ukrajinski paralament usvojio je zakon koji predviđa internaciju (prisilno smeštanje) državljana Rusije koji žive na teritoriji Ukrajine, ukoliko dođe do ratnog stanja.

Parlament je usvojio zakon "O pravnom režimu vojnog stanja", a podržala su ga  254 poslanika od najmanje 226 potrebnih - navode ukrajinski mediji.

Mere pravnog režima ratnog stanja, prema predlogu zakona, jesu i "internacija državljana strane zemlje koja preti napadom i vrši agresiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << protiv Ukrajine", navodi se u obrazloženju zakona.

S obzirom da je ukrajinski parlament 27. januara  usvojio odluku prema kojoj je Rusija proglašena za "zemlju-agresora", to znači da bi, ako u zemlji bude uvedeno ratno stanje, milioni ruskih državljana mogli biti internirani na posebna mesta.

Prema predlogu zakona, uvođenje ratnog stanja automatski povlači radnu obavezu za radno sposobno stanovništvo.

Takođe, dopušteno je i prisilno otuđenje imovine, a zabranjena okupljanja i mitizi, kao i  rad "nepodobnih političkih stranaka"...

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.