Srušio se ruski iljušin; Pogođen s tri patriota? Snimljen trenutak kada pada VIDEO

Izvor: B92, 24.Jan.2024, 11:31

Srušio se ruski iljušin; Pogođen s tri "patriota"? Snimljen trenutak kada pada VIDEO

Ruski transportni avioni "iljušin-76" pao je u Belgorodskoj oblasti, na granici sa Ukrajinom, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U avionu se nalazilo 65 zarobljenika Oružanih snaga Ukrajine koji je trebalo da budu razmenjeni, šest članova posade i tri osobe u pratnji, saopštila je ruska vojska. Navedeno je i da se avion srušio oko 11 sati po lokalnom vremenu.

Međutim, na društvenim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mrežama pojavile su se informacije da je ruska transportna letelica srušena. Naime, lokalno stanovništvo snimilo je dim na nebu poput onog koji iza sebe ostavllja protivavionska raketa.

Takođe, kako je saopštio poslanik Državne dume Andrej Kartapolov, za avionom je leteo još jedan Il-76 sa 80 zarobljenika. On je vraćen. Po njegovim rečima, avion je oboren sa tri rakete "patriot" ili "iris T".

Na snimku koji kruži društvenom mrežom Iks vidi se trenutak pada "iljušina", nakon čega izbija jaka eksplozija.

Guverner Belgorodskog regiona potvrdio je da je došlo do "incidenta", ali je odbio da pruži bilo kakve druge detalje.

Ni portparol Kremlja Dmitrij Peskov nije želeo da da bilo kakav komentar.

Takođe, prema objavama na ruskim kanalima na Telegramu, svi koji su bili u avionu poginuli su.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.