Srbija šalje oružje u Ukrajinu? Oglasio se Vučević

Izvor: B92, 12.Apr.2023, 09:05

Srbija šalje oružje u Ukrajinu? Oglasio se Vučević

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević oštro je demantovao navode da Srbija šalje oružje u Ukrajinu.

"Po ko zna koji put je objavljena laž da Srbija prodaje oružje Ukrajini. Nekome je očigledno cilj da destabilizuje našu zemlju i da je uvuče u konflikt u kome nećemo da učestvujemo", kazao je ministar na takozvana saznanja britanske agencije Rojters koja je objavila navodne informacije iz tajnog dokumenta Pentagona da se Srbija obavezala na slanje oružja Ukrajini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili da je to već učinila.

"Više od deset puta smo demantovali te neistine i evo, učinićemo to opet. Srbija nije prodavala, niti će, oružje ukrajinskoj niti ruskoj strani, niti zemljama u okruženju tog konflikta. Nekome je očigledno cilj da uvuče Srbiju u taj sukob ali mi se dosledno držimo naše utvrđene politike".

Vučević je kazao da naša država, naravno, prodaje oružje trećim stranama, koje su daleko od sukoba i nemaju nikakve veze sa njim:

"Uvek postoji mogućnost da se neko oružje na nekakav volšeban način nađe i na teritoriji konflikta, ali to apsolutno nikakve veze nema sa Srbijom. To je pitanje za one države koje ne poštuju međunarodne norme, ugovorne klauzule i uzuse poslovanja. Ponavljam, Srbija nije slala oružje Ukrajini i sve što je objavljeno na tu temu su neistinite spekulacije", rekao je Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.