Spremni su. Počeće za oko mesec dana

Izvor: B92, 23.Apr.2023, 15:16

"Spremni su. Počeće za oko mesec dana"

Ministar odbrane Estonije Hano Pevkur smatra da će ofanziva ukrajinske vojske početi za oko mesec dana.

"Ako se poslušaju mišljenja izrečena u bazi ‘Ramštajn’, onda će možda proći još mesec dana pre nego što budemo mogli da pričamo o pravoj kontraofanzivi. Ako se vreme promeni, to može da se desi i ranije. Ako ne, onda proći će mesec, možda dva", rekao je Pevkur za portal "ERR“.

Prema njegovim rečima, prepreka ofanzivi u ovom trenutku nije odsustvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na primer, tenkova "abrams“, već vremenski uslovi u Ukrajini.

"Tenkovi ‘Abrams’ nisu odlučujući u prolećnoj ofanzivi. U Ukrajinu je već prebačeno prilično mnogo tehnike, a dosta je i na putu ka tamo. Najveća prepreka kontraofanzivi je vreme. Vreme je prilično kišovito, što otežava premeštanje teške tehnike. Ukrajinci čekaju da se vreme popravi", objasnio je estonski ministar.

Pevkur je u petak učestvovao u zasedanju kontakt-grupe za Ukrajinu u američkoj vojnoj bazi "Ramštajn“ u Nemačkoj.

Premijer Ukrajine Denis Šmigalj je početkom aprila izjavio da kontraofanziva Ukrajine može da počne na leto.

Na osnovu podataka iz tajnih dokumenata Pentagona koji su "procureli“ na internet. Broj zapadnih tenkova i drugog naoružanja koje je već u Ukrajini ne omogućava ukrajinskoj vojsci da to učini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šta usporava ukrajinsku ofanzivu?

Izvor: B92, 23.Apr.2023

Ministar odbrane Estonije Hano Pevkur smatra da će ofanziva ukrajinske vojske početi za oko mesec dana, pošto kišno vreme sprečava aktivna dejstva na frontu..."Ako se poslušaju mišljenja izrečena u bazi ‘Ramštajn’, onda će možda proći još mesec dana pre nego što budemo mogli da pričamo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.