Spremni su: Može da počne svakog dana, svakog trenutka...

Izvor: B92, 02.Jul.2023, 10:29

Spremni su: "Može da počne svakog dana, svakog trenutka..."

Ukrajinske trupe spremaju se da narednih dana pokušaju drugu etapu kontraofanzive velikih razmera u regionu Zaporožja, izjavio je za RIA Novosti Vladimir Rogov.

"Neprijatelj je već spreman za drugu etapu opsežne ofanzive. Može da počne svakog dana, svakog trenutka. Sada pokušavaju da zbune naše obaveštajne podatke, pa su duž cele linije dodira na Zaporoškom frontu oni stalno manevrišu i prebacuju trupe. To se radi kako bi se sakrile lokacije glavnih snaga", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rogov.

Prema njegovim rečima, neprijatelj može da koncentriše glavni udar za prodor na bilo koji od sektora fronta od pravca Vasiljevskog do Vremevskog.

"U protekle četiri nedelje obavljen je maksimalan broj izviđanja u borbi, ofanzivnih opcija, proboja, proučavanja naše reakcije i interakcije među jedinicama, kao i redovno granatiranje naših pozadinskih područja u cilju gađanja infrastrukturnih objekata – mostovi, transportna čvorišta, štabne jedinice, skladišta sa opremom i municijom, aerodromi", rekao je Rogov.

Ukrajinska ofanziva na južno-donjeckom, artjomovskom i zaporoškom pravcu počela je 4. juna, a Kijev je svoj glavni udar usmerio na poslednji od njih. Ukrajina je bacila u borbu brigade obučene od strane NATO -a i naoružane zapadnom opremom. Vladimir Putin je rekao da Oružane snage Ukrajine trpe velike gubitke, jer nisu postigle uspeh ni u jednom pravcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.