Sprema se prisilna evakuacija?

Izvor: B92, 08.Apr.2023, 13:23

Sprema se prisilna evakuacija?

Rusija je intenzivirala pripreme za prisilnu evakuaciju civila iz okupiranih regija južne Ukrajine na Krimu, tvrdi ukrajinska vojska.

Glavni štab ukrajinskih Oružanih snaga saopštio je na Telegramu da zvaničnici koje je postavila Rusija ispituju i proveravaju lokalno stanovništvo u Melitopolju i Skadovsku.

Tvrde da su proveravali da li imaju ruski pasoš, da li su prijavljeni i koji je njihov stepen obrazovanja.

"Sa tih područja kreću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << autobusi sa onima koji žele da se evakuišu. Okupatori šire informacije da će krajem aprila krenuti prisilna evakuacija civilnog stanovništva", navodi štab, a prenosi "Sky News".

Ukrajinska vojska je juče saopštila da Rusija nasilnim metodama primorava civile na okupiranim teritorijama da zatraže ruske pasoše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.