Sprema se haos; Hitno upozorenje: Noćas će napasti

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 20:38

Sprema se haos; Hitno upozorenje: Noćas će napasti

Kijev noćas namerava da izvede napad na Zaporošku nuklearnu elektranu, saopštio je savetnik šefa ruske energetske kompanije "Rosenergoatom“ Renat Karča.

"Danas je primljena informacija da će petog jula noću Oružane snage Ukrajine pokušati da izvedu napad na Zaporošku nuklearnu elektranu koristeći visoko precizno oružje dugog dometa i dronove kamikaze“, saopštio je Karča za televiziju "Rusija 24“.

Kako je dodao, istovremeno je planirano da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se sa letelice baci projektil punjen radioaktivnim otpadom koji je 3. jula uklonjen iz Južnoukrajinske nuklearne elektrane.

"Rezervni plan za oslobađanje radioaktivnih supstanci je da se koristi visoko precizna raketa 'točka-U' napunjena radioaktivnim otpadim“, istakao je Karča.

Ranije je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja na sastanku Saveta bezbednosti UN izjavio da se Rusija nada da zapadni pokrovitelji Kijeva neće dozvoliti da organizuje katastrofu u Zaporoškoj nuklearki, a "sve češće paranoične izjave lidera kijevskog režima da je Rusija navodno minirala Zaporošku nuklearnu elektranu i da se sprema da je digne u vazduh, krajnje nas uznemiruju“.

On je napomenuo da se misija IAEA na čelu sa generalnim direktorom Rafaelom Grosijem, koji je tu stanicu posetio u junu, "uprkos svim preprekama iz Ukrajine“ mogla da se uveri u apsurdnost ovakvih izjava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Predstavnik Rosenergoatoma: Kijev sutra planira napad na Zaporožje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2023

Savetnik direktora ruske energetske kompanije Rosenergoatom Renat Karča tvrdi da će ukrajinske snage sutra uveče napasti nuklearnu elektranu Zaporožje preciznim oružjem i bespilotnim letelicama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.