Sprema se brutalan napad? Rusi su spremni da odgovore. Carski voz je sastavljen FOTO

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 11:25

Sprema se brutalan napad? Rusi su spremni da odgovore. "Carski voz" je sastavljen FOTO

Institut za proučavanje rata u najnovijoj analizi stanja u Ukrajini tvrdi kako su ruske snage izgradile 30 kilometara dugu barijeru u Donjeckoj oblasti.

Institut za proučavanje rata (ISV) navodi da je barijera nazvana "carski voz".

Američki analitički centar pretpostavlja da će barijera služiti kao odbrambena linija od budućih ukrajinskih napada.

Satelitski snimci od 10. maja 2023. i 6. i 10. februara 2024. pokazuju da su ruske snage tokom proteklih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << devet meseci postavile dugi niz vagona koji se proteže od okupirane Olenivke do Volnovahe.

Ukrajinski izvor je obavestio da su Rusi sastavili više od 2.100 teretnih vagona u voz dug 30 kilometara. Izvor je dodao da je montaža voza počela u julu prošle godine.

Železnička pruga između Olenovke i Volnovahe udaljena je otprilike šest kilometara od prve linije.

Taj deo fronta je bio relativno neaktivan kada su ruske snage počele da sklapaju voz.

Rusi su nedavno ostvarili marginalne teritorijalne dobiti na tom području. ISV upozorava da ne treba zanemariti mogućnost da će sastavljeni voz imati i drugu namenu, osim što će služiti kao barijera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RUSI "TIHO" PODIGLI BEDEM U UKRAJINI "Carski voz" je dugačak 30 kilometara, Kremlj nije slučajno izabrao ovu lokaciju: Operacija trajala devet meseci

Izvor: Blic, 13.Feb.2024, 11:20

Institut za proučavanje rata (ISW) u svojoj najnovijoj analizi stanja u Ukrajini tvrdi kako su ruske snage izgradile 30 kilometara dugu barijeru nazvanu “carski voz” u okupiranoj Donjeckoj oblasti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.