Sprema se...; Rusi, dobićete iznenađenje VIDEO

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 12:55

Sprema se...; Rusi, dobićete iznenađenje VIDEO

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, u intervjuu Foks njuzu, najavio novu kontraofanzivu u 2024.

"Pripremićemo novu kontraofanzivu, novu operaciju. Naravno, ne mogu da garantujem da ćemo opstati”, rekao je on u intervjuu rađenom u blizini prve linije fornta.

Veoma je važno, istakao je on, kada se priča o kontraofanzivi, da se shvati da je to nešto "što vas približava pobedi, miru, ali da je braniti Ukrajinu od Rusije ogroman zadatak i izazov". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Setite se, kada je invazija na Ukrajinu počela, niko na svetu nije verovao da ćemo opstati, a sada nas, pogotovo u Kongresu, s kojim imamo dobre odnose, pitaju kada ćemo pobediti, ili zašto je sve tako sporo", naveo je Zelenski.

"Mi nismo zaboravili ljude, da nije toga, bilo bi brzo, ali bismo izgubili mnogo ljudi. Kontraofanziva bi bila brza, ali ako izgubimo mnogo vojnika, izgubili bismo sve", naveo je ukrajinski predsednik.

"To znači, da bismo nastavili da obavljamo naš zadatak i da bismo nastavili da budemo uspešni, kao na primer na Crnom moru, a nastavićemo, i neću sada da otkrivam detalje, ali dobiće neko iznenađenje Rusi, da bi bili uspešni na istočnom frontu, gde imaju na hiljade vojnika. Naravno, pripremićemo novu kontraofanzivu, novu operaciju. Ne kažem da ćemo uspeti, ali zavisi od mnogo stvari", rekao je on, misleći pre svega na novac blokiran u američkom Kongresu.

Na kraju je konstatovao: "Hoćemo li preživeti bez Kongresa? Da, ali ne svi. Razumete li tu cenu?"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.