Španija: Ne

Izvor: B92, 08.Jul.2023, 17:53

Španija: Ne

Kasetne bombe ne treba slati Ukrajini, nedvosmisleno je saopštila španska ministarka odbrane Margarita Robles.

Ona je to rekla dan nakon što su Sjedinjene Američke Države objavile da to oružje poslati Kijevu kao pomoć u kontraofanzivi protiv ruskih snaga.

Ta država je, inače, među više od sto zemalja koje su zabranile ovu vrstu municije, budući da ubija neselektivno, i opasnost od nje traje decenijama.

"Španija ima čvrstu obavezu da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << određeno oružje i bombe ne mogu isporučiti ni pod kojim okolnostima. Ne kasetnim bombama i da legitimnoj odbrani Ukrajine, koja ne treba da se sprovodi kasetnim bombama", rekla je Robles novinarima, tokom mitinga u Madridu uoči nacionalnih izbora 23. jula.

Robles je precizirala da je odluku o slanju kasetnih bombi donela američka vlada, a ne NATO, čiji je Španija članica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.