Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Okt.2014, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Soros apelovao na Zapad da finasijski pomogne Ukrajinu

Milijarder, finansijer i filantrop George Soros kaže da Zapad treba da obezbijedi  veliku finansijsku pomoć za Ukrajinu kako bi zemlja izbjegla kolaps tokom zime.

Soros je rekao za "The Guardian" da Ukrajini treba dati "neposrednu novčanu injekciju od 20 milijardi dolara" za pomoć da finansira svoj javni dug.

Takođe je rekao da je Ukrajini potrebna pomoć u reformi energetskog sektora kako bi se smanjila zavisnost od Rusije.

Soros izjavio da će financijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << kolaps Ukrajine biti "ogroman gubitak za NATO, EU i SAD."

On predviđa da će nakon ukrajinskih parlamentarnih izbora 26. oktobra, Rusija ponuditi ukrajinskom predsjedniku, Petru Porošenku sporazum o gasu, ako on imenuje premijera Ukrajine prihvatljivog za Putina.

Soros je rekao da će, ako pak Porošenko to odbije, Putin moguće nastaviti silom,  kopnenom rutom"iz Rusije ka Krimu i (Pridnjestrovlju) prije zime."

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Soros: MMF da Ukrajini odmah da 20 milijardi dolara

Izvor: Capital.ba, 24.Okt.2014, 09:50

NJUJORK, Poznati berzanski spekulant Džordž Soros izjavio je da bi Međunarodni monetarni fond trebalo promptno da obezbijedi Ukrajini pomoć od 20 milijardi dolara i da obeća da će ta pomoć biti i povećana, u slučaju potrebe. Soros je, kako su prenijeli ruski mediji, objasnio i za šta bi toliki...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.