Solidarnost sa Ukrajinom egzistencijalna za Evropu

Izvor: B92, 29.Jun.2023, 23:52

"Solidarnost sa Ukrajinom egzistencijalna za Evropu"

Solidarnost sa Ukrajinom je egzistencijalna za Ukrajinu koliko i za Evropu, izjavila je danas predsednica EP Roberta Metsola u Evropskom savetu.

Metsola je poručila da želi da Brisel otvori ozbiljne pregovore o nastojanju Ukrajine za članstvo u EU, sredinom decembra ove godine, prenosi Politiko.eu

"Moramo održati svoja obećanja o otvaranju pregovora", rekla je predsednica Evropskog parlamenta novinarima nakon učešća na samitu šefova država i vlada EU. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ona je dodala da su "napori Ukrajine na reformama bili izuzetni, čak i posebno u vreme rata". Naglasila je da Brisel mora da odgovori “ako su reformski kriterijumi dovoljno ispunjeni”. "I ostajem optimista da se ovo još može postići ove godine", rekla je Metsola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.