Šolc saopštio da ima „dogovor“ sa Zelenskim da se zapadno oružje neće koristiti za napade na Rusiju

Izvor: Vostok.rs, 05.Feb.2023, 10:11

Šolc saopštio da ima „dogovor“ sa Zelenskim da se zapadno oružje neće koristiti za napade na Rusiju

Nemački kancelar Olaf Šolc je saopštio da ima dogovor sa Vladimirom Zelenskim da se zapadno oružje prebačeno Ukrajini navodno neće koristiti za napade na teritoriju Rusije. „Postoji konsenzus o tome“, rekao je on, odgovarajući na pitanje u intervjuu za Bild. Juče je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev upozorio da je pogrešno što tvrde oni koji navode da će Zapad poslati oružje Ukrajini i dozvoliti udare na rusku teritoriju olakšati početak pregovora. "Rezultat će biti upravo suprotan. U ovom slučaju neće biti pregovora - biće samo udari odmazde. Zapaliće se sva Ukrajina koja ostane pod vlašću Kijeva", rekao je Medvedev. Medvedev je takođe naveo da "u zavisnosti od prirode pretnji, spremni smo da upotrebimo sve vrste oružja". Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu. Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Vostok
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šolc: Postoji dogovor sa Zelenskim

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Feb.2023

BERLIN - Njemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da postoji dogovor sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim da se oružje koje Zapad isporučuje koristi samo na teritoriji Ukrajine i da neće biti korišćeno za napade na teritoriju Rusije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.