Šolc: Nemačka šalje još jedan patriot paket za dodatno jačanje Ukrajine

Izvor: B92, 05.Okt.2023, 23:11

Šolc: Nemačka šalje još jedan "patriot" paket za dodatno jačanje Ukrajine

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas da će dodatno ojačati ukrajinsku protivvazdušnu odbranu slanjem još oružja i municije.

"Vlada u Berlinu će isporučiti još jedan sistem protivvazdušne odbrane 'patriot' kao pomoć u zaštiti ključne infrastrukture", rekao je Šolc novinarima nakon razgovora sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim na marginama samita Evropske političke zajednice u Granadi.

Šolc je naveo da bi paket trebalo da stigne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom zimskih meseci i da će dati značajan doprinos jačanju bezbednosti Ukrajine, preneo je Tanjug

"'Patriot' je jedini sistem koji može da se nosi sa svim tipovima ruskih projektila", rekao je Zelenski novinarima posle sastanka sa Šolcom.

Ukrajinski predsednik je istakao da je protivvazdušna odbrana bila u fokusu svih njegovih bilateralnih susreta u Granadi.

Španska vlada je obećala šest dodatnih sistema protivvazdušne odbrane HAVK.

Nemačka, kako podseća "Blumberg", je obezbedila Ukrajini milijarde evra finansijske i humanitarne pomoći i isporučila širok spektar vojne opreme, uključujući oklopna borbena vozila pešadije, borbene tenkove "leopard" i samohodne haubice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šolc: Nemačka šalje Ukrajini još jedan sistem protivvazdušne odbrane

Izvor: Blic, 05.Okt.2023

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas da će dodatno ojačati ukrajinsku protivvazdušnu odbranu kako bi pomogao u zaštiti zemlje od ruskih raketnih napada ove zime.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.