Šokantno otkriće koje je frapiralo Ukrajinu: Zar on?

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 12:40

Šokantno otkriće koje je frapiralo Ukrajinu: Zar on?

Sergej Bubka, najveći sportista u istoroji Ukrajine, 35-ostruki svetski rekorder u skoku s motkom, sarađuje s Rusijom, pišu ukrajinski mediji, koji su u šoku.

Naime, višestruki evropski i svetski prvak, olimpijski pobednik, koji je od 2005. do 2022. bio na čelu Nacionalnog olimpijskog odbora, nosilac titule Heroja Ukrajine i bivši član >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << parlamenta, sve vreme od početka ruske agresije na njegovu državu, snabdeva naftom proruske snage u Donbasu.

“Kompanija Mont Blank, koja pripada poznatom sportisti Sergeju Bubki i njegovom bratu Vasiliju, deluje na privremeno okupiranim područjima i prodaje gorivo teroristima”, pokazalo je istraživanje portala Bihus.Info.

Istina, ne radi se o ogromnim količinama niti o velikom novcu, tačnije u pitanju je 830.000 rublji ili oko 9.000 dolara, međutim uzbuđenje je izazvalo otkriće da je u pitanju slavni Bubka, koji trguje s okupatorima.

Novinarska istraga je otkrila da se početkom 2023. Bubkin Mont Blank pojavio u ruskom registru pravnih osoba, a u maju kompanija je sklopila službene ugovore u okupiranom Donbasu za snabdevanje gorivom za više od 800.0ooo rubalja.

Na svim ugovorima sa okupatorima stoji potpis Vasilija Bubke kao šefa preduzeća za kojega se navodi da je državljanin Ruske Federacije, dok je Sergej Bubka u istim dokumentima naveden kao državljanin Ukrajine.

Bubkina porodična kompanija ima i najmanje šest benzinskih pumpi, a sve su na ukrajinskim teritorijima koje je Rusija okupirala: četiri u Donjecku, a po jedna u Makijevki i kod Volnovahe.

Mont Blanc je osnovan u Donjecku i bavio se trgovinom gorivom, i prema ukrajinskom registru pravnih osoba, nije zatvorena ni nakon okupacije dela Donbasa.

Osim Sergeja Bubke, vlasnici posla su njegov brat Vasilij i majka Valentina. Iako je slavan, Bubka se već dugo sumnjiči zbog proruskih stavova. Uostalom, bio je poslanik Stranke regija, koju je vodio Viktor Janukovič, koji je nakon Majdana, prebjegao u Rusiju, prenosi Jutarnji list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BUBKA IZDAJNIK: Najbolji sportista Ukrajnine svih vremena sarađuje sa Rusima

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023

Šok i neverica...Najbolj ukrajnski sportista svih vremena, legendarni atletičar Sergej Bubka optužen je za izdaju!..Najuspešniji sportista u istoriji Ukrajine, 35-struki svetski rekorder u skoku s motkom, višestruki evropski i svetski šampion i olimpijski pobednik od početka ruske agresije na...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.