Šojgu: Netačno

Izvor: B92, 16.Maj.2023, 22:17

Šojgu: Netačno

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu odbacio je tvrdnje Ukrajine da je oborila šest hipersoničnih projektila "kinžal" tokom noći.

On je rekao da Moskva nije ni lansirala toliko projektila.

Šojgu je rekao da je Kijev saopštio da je oborio tri puta više projektila nego što je Rusija zaista ispalila, prenele su RIA Novosti.

"Već sam rekao i ponoviću. Nismo lansirali toliko projektila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje oni, navodno, svaki put u svojim izjavama 'obore'. I uvek greše sa tipom projektila", rekao je Šojgu.

"Kinžal" može da dostigne brzinu i od 10 maha, što je više od 12.000 kilometara na čas, praktično je nedodirljiv za savremene protivraketne sisteme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"TO JE NETAČNO" Šojgu negira tvrdnje Ukrajine da je oborila šest hipersoničnih projektila

Izvor: Blic, 16.Maj.2023

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu odbacio je tvrdnje Ukrajine da je oborila šest hipersoničnih projektila "kinžal" tokom noći, rekavši da Moskva nije ni lansirala toliko projektila.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.