Izvor: RTS, 05.Feb.2023, 16:07

Smenjen ukrajinski ministar odbrane; Moskva tvrdi da Ukrajina planira operaciju pod "lažnom zastavom"

Rat u Ukrajini – 347. dan. Ukrajinske vlasti očekuju veliku rusku ofanzivu ovog meseca. Moskva tvrdi da Kijev sprema u Kramatorsku operaciju pod "lažnom zastavom". Nemački kancelar kaže da se Volodimir Zelenski složio sa stavom da se oružje dugog dometa ne koristi za napad na teritoriju Rusije. Smenjen ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznjikov.
Žestoke borbe vode se u Bahmutu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio je da je situacija na frontu sve teža, posebno u Bahmutu, Vuledaru i Limanu, poručivši da se ukrajinske snage neće predati.

Premijer Ukrajine Denis Šmigalj izjavio je da je zbog ozbiljnog akcidenta u visokonaponskoj trafostanici došlo do nestanka struje u Odesi, a načelnik regionalne vojne uprave Maksim Marčenko saopštio je da je u oblasti tog lučkog grada pola miliona ljudi bez električne energije.
Francuska, Italija i Portugalija najavili su isporuku nove vojne pomoći Kijevu.
Ministar odbrane Francuske Sebastijen Lekorni saopštio je da će ta zemlja, kao i Italija, na proleće Ukrajini isporučiti PVO sisteme MAMBA, dok je portugalski premijer Antonio Kosta obećao da će Portugalija poslati tenkove tipa "leopard 2".
Nastavljena je razmena zarobljenika Ukrajine i Rusije. Kijev je saopštio da je iz zarobljeništva vraćeno 116 Ukrajinaca, dok je Moskva navela su oslobođena 63 ruska zarobljenika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.