Izvor: S media, 13.Feb.2012, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smederevo: Iz zaleđenih tankera preti da iscuri nafta u Dunav

Gradski štab za vanredne situacije naložio je posadama i vlasnicima brodova koji su okovani ledom kod Smedereva i Grocke da izvrše sve neophodne pripreme za očuvanje ovih plovnih objekata kako ne bi došlo do havarija, koje bi ugrozile okolinu.

U Šapcu preko Save pešice

Spasena trojica srpskih mornara s nasukanog broda na Dunavu

Zabranjena plovidba: Zaleđeni i Dunav i Sava! (FOTO, VIDEO)

"Nešto nizvodnije od njih usidrene su i dve >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << bugarske barže sa veštačkim đubrivom, a ispod nove luke je ukrajinski brod sa jedanaest članova posade koji je dovezao rudu", objašnjava trenutnu situaciju na reci šef Lučke kapetanije u Smederevu Hranislav Mirković.

Na nekih 300 metara od obale u Smederevu, na šlepu su praktično zarobljena dva mornara, kojima je tokom jučerašnjeg dana ponestalo hrane. Na delu dunavske obale kod Smedereva praktično je ledostaj, s obzirom da se veliki mase leda uopšte ne kreću.

Do njih je nemoguće doći, dežurni ronioci koji pokrivaju ovaj deo obale kažu da bi to bio preveliki rizik, pa je smederevski Gradski štab za vanredne situacije u nedelju zbog toga zatražio od Ministarstva unutrašnjih poslova helikopter, kako bi zarobljeni mornari dobili neophodnu hranu.

U nešto boljoj situaciji je posada ukrajinskog broda "Kamenec Podolski", njih 11, koji imaju hranu još za tri dana. Ovaj brod je led okovao na 1.111 kilometru Dunava, na oko 200 metara od obale, pa bi, ukoliko helikopter stigne, i njima hrana trebalo da bude dostavljena tokom današnjeg dana.

(Blic)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.