Smanjite troškove ali pomažite Ukrajini

Izvor: B92, 15.Jul.2023, 10:21

"Smanjite troškove ali pomažite Ukrajini"

Zemlje evrozone treba da smanje troškove, ali podrška Ukrajini je izuzetak od ovog pravila fiskalne discipline.

To je saopštio nemački ministar finansija Kristijan Lindner.

"Ukrajina može da računa na našu finansijsku podršku", izjavio je Lindner pred sastanak ministara finansija u Briselu, prenosi Rojters.

Na sastanku Saveta EU za finansijska i ekonomska pitanja (Ekofin) jedna od glavnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tema biće reforma fiskalnih pravila.

Španija je predstavila dokument sa "predlozima koji idu u dobrom pravcu u mnogim oblastima", rekao je Lindner, dodavši da mnogo detalja zahteva dalju diskusiju.

"Ne očekujemo nikakav napredak danas, već međukorak", rekao je nemački ministar finansija.

Prema njegovim rečima, ne treba očekivati fundamentalne promene u dugoročnom finansiranju budžeta EU zbog zategnute finansijske situacije u državama članicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.