Slobožanski pravac: bitke kod Spodarjušina i granatiranje Belgorodske oblasti

Izvor: Vostok.rs, 14.Mar.2024, 19:51

Slobožanski pravac: bitke kod Spodarjušina i granatiranje Belgorodske oblasti

 
Treći dan zaredom ukrajinske formacije nastavljaju sa napadima sa ciljem prelaska državne granice u Belgorodskoj oblasti. OSU aktivno koristi oklopna vozila, uključujući i zapadne proizvodnje. Trenutno se vode borbe u oblasti Spodarjušina i Kozinka u Belgorodskoj oblasti, gde su Oružane snage Ukrajine uključile do 50 ljudi uz podršku nekoliko oklopnih vozila, kao i u oblasti Tetkino. Artiljerija intenzivno dejstvuje na obe strane. Istovremeno, nastavljaju se napadi na pozadinska naselja, uključujući Belgorod i Grajvoron. U glavnom gradu regiona šest osoba je povređeno, a još jedan lokalni stanovnik je poginuo. Ekipe PVO aktivno obaraju mete iznad drugih sela i gradova u regionu. Istovremeno, ukrajinski TsIPO i strukture za saradnju postale su aktivnije, aktivno šireći neistine o diverzantimama koji ulaze na rusku teritoriju i druge slične informacije. Takođe, transportni helikopteri periodično poleću i sleću na aerodrom u Harkovu: očigledno ih ukrajinske oružane snage koriste za evakuaciju ranjenika u Dnjepropetrovsk i bolnice u drugim oblastima udaljenim od linije borbenih dejstava. Iako OSU još nisu uspele da postignu čak ni medijski uspeh, situacija je daleko od razrešene. Na granici se vode teške borbe, a ukrajinske oružane snage i dalje imaju dovoljno resursa da nastave napade čak i nakon svih pretrpljenih gubitaka. Vatreni napadi na brzo identifikovane ciljeve igraju veliku ulogu u smanjenju borbenog potencijala ukrajinskih formacija u toj oblasti. Što je, pak, obezbeđeno blagovremenom isporukom municije u dovoljnim količinama: to će povećati učestalost udara i potpuno poremetiti planove OSU. Izvor: Ribar (F)

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Slobožanski pravac: desant, borbe zapadno od Kozinke i priprema ukrajinskih oružanih snaga za novi napad

Izvor: Vostok.rs, 14.Mar.2024

„Najvreliji“ deo fronta je i dalje Grajvoronski region: ukrajinske formacije nastavljaju napade sa ciljem da uđu u pogranična naselja Belgorodske oblasti. Tokom dana zabeleženi su pokreti i koncentracije jedinica Oružanih snaga Ukrajine u Velikoj Pisarevki, Popovki, Lukašovki, Aleksandrovki...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.