Slavna manekenka pronađena raskomadana u hotelu: Ubica guglao kako da iseče telo

Izvor: B92, 17.Maj.2023, 20:50

Slavna manekenka pronađena raskomadana u hotelu: Ubica "guglao" kako da iseče telo

Ukrajinsku manekenku Alonu Savčenko ubio je njen dečko, a potom je telo raskomadao motornom testerom. Sve se dogodilo u luksuznom hotelu na Tajlandu.

Alona Savčenko (24) se 29. aprila prijavila u hotel-apartman u Bangkoku sa svojim partnerom Džejnom Džerzijem Lagoda-Filipovim (25). Poljak je u Londonu inače imao reklamnu agenciju, a Savčenkova se ranije fotografisala za njega i nekoliko drugih reklamnih agencija. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Navodno su je i brendovi plaćali da reklamira njihove proizvode na društvenim mrežama.

Hotelsko osoblje je reklo da je par izgledao srećno dok su se zajedno prijavljivali u hotel, a snimci nadzornih kamera iz hodnika prikazuju kako se smeše dok se kreću prema svojoj sobi. Ali obezbeđenju je nešto postalo sumnjivo 15. maja ujutro, kada je poljski turista napustio zgradu hotela, sam i u žurbi. Vukao je svoj prtljag za sobom i delovao je vrlo nervozno.

Lagoda-Filipov je pozvao taksi, a vozač je kasnije nazvao hotel kako bi ih obavestio o zabrinjavajućem ponašanju putnika kojeg je vozio. Navodno je koristeći Google prevodilac pokušao da saznata kako da raskomada telo.

Nadzorne kamere njegovog izlaska iz hotela prikazuju kako se trese dok napušta lift sa prtljagom.

Nakon poziva vozača taksija, osoblje hotela je otišlo da proveri sobu na 32. spratu, gde su pronašli ostatke Alone Savčenko na krevetu.

Lice joj je bilo prekriveno krvlju a leva ruka joj je bila prerezana u zglobu.

Dubokim rezom od vrata do levog ramena joj je glava bila delimično isečena, a imala je i ubodnu ranu na grudima. Pokraj tela je pronađena krvava testera. Istražitelji smatraju da je bila mrtva otprilike jedan dan pre nego što je telo pronađeno.

Savčenkova je studirala u Kini, a putovala je po Valensiji, Varšavi, Istanbulu, Londonu i Rimu, sve u mesecima pre nego što je stigla u Bangkok krajem aprila.

Tajlandska policija je rekla da je njen dečko prilikom bega verovatno pokušao da pređe granicu do Kambodže.

Policija je razgovarala i s taksistom koji je ubicu vozio nakon izlaska iz hotela.

"Pokupio sam sumnjivog putnika koji mi je uz pomoć Google prevodioca rekao da želi u kockarnicu. Kad nije mogao da pronađe prikladno mesto, zamolio me, takođe uz pomoć Google prevodioca, da mu pomognem da raskomada telo njegove devojke za 1500 bahta (44 dolara)" ispričao je taksista.

Uznemiren takvom ponudom, taksista je ostavio poljskog turistu u hotelu u četvrti Satorn u Bangkoku, a zatim je nazvao hotel u kojem je on prethodno odseo.

Lagoda-Filipov je uhvaćen na graničnom prelazu Aranjapratet u pokrajini Sa Kaeo. Policajci ga nisu uhapsili iz prve, ali je policijski pas odjurio prema jednoj putničkoj agenciji u blizini granice gde je osetio neobičan miris. Labradorka Džudi je počela da maše repom kad je nanjušila osumnjičenog koji je sedeo ispred te agencije sa kartom za Kambodžu.

Imao je ispunjene obrasce za vizu i od ukrcavanja u kombi ga je delilo samo nekoliko minuta. Tada su ga naoružani policajci uhapsili.

Policajci su ispričali kako je prilikom hapšenja bio vrlo smiren. Popio je kafu u ćeliji i počeo je da vežba, kao da mu je to normalna jutarnja rutina.

Istraga je u toku, a kontaktirana je i poljska ambasada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.