Slavjansk: Ukrajinci gađali dečju bolnicu, žene i deca beže iz grada

Izvor: Vesti-online.com, 30.Maj.2014, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavjansk: Ukrajinci gađali dečju bolnicu, žene i deca beže iz grada

Snage lojalne vlastima u Kijevu nastavile su danas granatiranje Slavjanska, a pogođena je i dečja poliklinika, izjavili su lokalni meštani stanici "Rusija danas". Zbog sve žešćih napada na Slavjansk, žene i deca počeli su da beže iz grada i utočište traže u obližnjim manastirima Ruske pravoslavne crkve.

Granate počele ljudima da padaju i u kuće

 

Stanovnici Slavjanska kažu da je rano jutros pogođena dečja poliklinika u centru grada i prijemno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odeljenje dečje bolnice, ali da nije bilo žrtava.

 

Novoizabrani predsednik Ukrajine Petro Porošenko rekao je jutros, povodom obaranja ukrajinskog helikoptera kod Slavjanska, u kojem je poginulo 12 pripadnika vojske, da zločini proruskih separatista na istoku Ukrajine neće proći nekažnjeno.

 

Žene i deca se kriju po manastirima oko grada

 

 

"Moramo sve da učinomo da bismo bili sigurni da drugi Ukrajinci neće biti žrtve terorista i bandita", rekao je Porošenko.

 

U borbama između ukrajinske vojske i lokalnih snaga za samoodbranu poginulo je nekoliko desetina ljudi od kada su državne snage sredinom aprila pojačale operaciju u regionu Donjeck.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Pogođena dečja bolnica u Slavjansku

Izvor: Akter, 30.Maj.2014

Ukrajinska vojska nastavila je i danas napade na Slavjansk, a jutros su granate pogodile i dečju bolnicu u tom gradu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.