Slatki dil Porošenka i Rotšilda

Izvor: B92, 07.Jun.2015, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slatki dil Porošenka i Rotšilda

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko potvrdio je želi da proda konditorsku kompaniju Rošen preko investicione kompanije Rotšild.

“Potpisao sam ugovor sa poznatom svetskom i najboljom kompanijom u tom domenu. Kompanija Rotšild sada traži kupce. Javila su se tri potencijalna kupca i već se pristupilo pravnoj i finansijskoj proveri”, rekao je Porošenko.

Kako je istakao, prodaja će se izvršiti tako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da njegovo ime uopšte ne bude među vlasnicima Rošena.

Kompanija Rošen godišnje proizvede oko 450.000 tona čokolade, žele bombona, karamela, čokolada, keksa i kolača.

Osim tri fabrike u Ukrajini, Rošen je prisutan i u Litvaniji, Mađarskoj i Rusiji.

Tokom predsedničke kampanje u 2014. godine Porošenko je obećao da će, ako bude izabran, prodati Rošen.

Nedavno se spekulisalo o tome da će kupac Rošena biti najverovatnije Nestle.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porošenko prodaje svoje "slatko carstvo" uz pomoć Rotšilda

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jun.2015

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko potvrdio je želi da proda konditorsku kompaniju Rošen preko investicione kompanije Rotšild...- Potpisao sam ugovor sa poznatom svetskom i najboljom kompanijom u tom domenu. Kompanija Rotšild sada traži kupce. Javila su se tri potencijalna kupca i već se pristupilo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.