Sin predsednika zarađivao pare od Ukrajine, trošio na drogu, žene i ludovanje i sad mora da plati

Izvor: B92, 08.Dec.2023, 08:57

Sin predsednika zarađivao pare od Ukrajine, trošio na drogu, žene i "ludovanje" i sad mora da plati

Ministarstvo pravde SAD podnelo je novu krivičnu prijavu protiv sina američkog predsednika Hantera Bajdena.

Hanter je sada optužen da nije platio poreze u iznosu od 1,4 miliona dolara.

Prema optužnici koju je podigao u četvrtak okružni sud u Kaliforniji, Hanter Bajden (53) je optužen za tri krivična dela i šest prekršaja u vezi sa neplaćanjem poreza.

Njemu preti kazna do 17 godina zatvora ukoliko bude osuđen, preneo je Rojters.

Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravde je saopštilo da je istraga o Hanteru Bajdenu u toku.

Ministarstvo je navelo da je Bajdenov sin učestvovao u četvorogodišnjoj šemi da ne plati najmanje 1,4 miliona dolara federalnih poreza od 2016. do 2019. godine.

Dodaje se da je umesto toga potrošio ogromne sume novca na, kako se navodi, drogu, devojke, luksuzne hotele i nekretnine za iznajmljivanje, automobile, odeću i druge stvari, uključujuci više od 70.000 dolara za programe odvikavanja od droga.

Nije jasno kada ce se Hanter Bajden pojaviti na sudu.

U optužnici se navodi da je on ostvario velike zarade dok je bio član upravnih odbora ukrajinskog industrijskog konglomerata i kineskog fonda privatnog kapitala.

Hanter Bajden je i ranije bio suočen s optužbama za neplaćanje poreza, a u oktobru je na sudu u Delaveru rekao da se ne smatra krivim po optužnici da je lagao da nije koristio droge prilikom nabavke pištolja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bajdenov sin optužen za utaju 1,4 miliona dolara poreza, preti mu 17 godina zatvora

Izvor: Blic, 08.Dec.2023

Ministarstvo pravde SAD podnelo je novu krivičnu prijavu protiv sina američkog predsednika Hantera Bajdena u kojoj je optužen da nije platio poreze u iznosu od 1,4 miliona dolara.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.